Afgelopen maanden wist ze een mooi festival op te zetten waar Cyrus een centrale plek innam om haar kunsten en het nieuwe album aan te kondigen. Het verhaal rond deze Endless Summer Vacation gaat gepaard met een docufilm.
Afgelopen weet overtreft ze haar vader Billy Ray Cyrus door lager dan haar vader met ‘Flowers’ op nummer een te staan in de Australische hitlijsten. Wie haar vader is?
Haar vader is een beroemde country ster en scoorde met ‘Achy Breaky Heart’ een van zijn grote hits. Naast dan de man een icoon is in de country rock wereld, wist dit nummer op ieder line dance event een belangrijke plek in te nemen.

Nu dochterlief al jaren de harten van de jongere generatie te veroveren is de rockchick vooral bekend van haar popsongs. Het recente album kende de hits ‘Night Crawling’ met Billy Idol en ‘Bad Karma’ met Joan Jett. Hier weet Cyrus altijd live een lans voor te breken met haar Joan Jett medley met ‘I Love Rock and Roll’ en andere Jett sonsg.

Nu  weet ze met de, in Nederland minder bekende, rockster Brandi Carlile het ‘Thousend Miles’ te produceren en met Sia een popsong ‘Muddy Feet’ te brengen. De Justin Timberlake disco pop horen we in ‘River’ wat wellicht de nieuwe single gaat worden. Deze dance sound krijgt een vervolg met het ‘Violet Chemistry’ en ‘Wildcard’.  Het past dan ook bij Cyrus om zowel de pop rock af te wisselen met de digi dance muziek.  Het mooie is wel dat ook Cyrus haar eigen songs meeschrijft. Het statement van ‘Wonder Woman’ past dan ook wel bij haar.

Als bonus track is er een demoversie van ‘Flowers’  aan het album toegevoegd. Een licht nummer met met een piano take. Hier hoor je het nummer in de pure vorm, wat voor mij het hoogtepunt van het album is.

11 maart 2023
In dit bericht:
Translate »