De Nederlandse act Microwolf weet met Changelings uitdagende folk met jazz invloeden te produceren.

Achter de naam Microwolf gaat de singer-songwriter Benjamin van Vliet schuil.  Naast Microwolf weet hij hele kliene popsongs te maekn onder de naam Microplaza en met zijn band Moi, Le voisin weet hij de man de podia te sieren.

Dit keer gaat het over de experimentele act Microwolf. Een album met muzikale uitspattingen die afgewisseld worden lekkere laidback composities. Na het openingsnummer ‘Theme of Changelings’ komt al snel het pakkende ‘Life That Wills’. De afwisseling van drums met blaasinstrumenten maakt het geheel spannend.

Met het idee dat je een plaat opzet begint het ‘Papavers’ waar van Vliet ruim 9 minuten lang zoekend naar de pakkende lijn door het nummer gaat. Dit lukt hem beter met het even 9 minuten durende ‘Burning’. Hierbij gaat van Vliet alsof hij  een Nick Cave door de straten met experimentele jazzbands van New Orleans op zoek is naar de Mississippi Queen. Alle cafes kennen daar jazzbandjes en wanneer je door de straat loopt krijg je allerlei jazz klanken te horen. Deze komen in dit nummer samen.

Met de oosterse klanken van Odo’ital wanen we aan de andere kant van de wereld. Om het album met Ballad of Changelings weer terug te keer naar het begin.

Van Vliet weet met dit album het vierde deel te presenteren en gaat komend seizoen in Nederland live shows geven.  Met een live album in het vizier zal men gaat putten uit de komende shows  die hij met een volledige band door Nederland zal gaan.

 

9 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »