Wanneer er een muzikant uit Finland komt is het zeker iemand die er stevig tegenaan gaat. Met de bluesrocker Micke Bjorklof is het dan ook niet anders. De man weet al wat jaren de aandacht te trekken maar echt doorbreken wil het niet. Nu sluit de man een deal met Blue Strip en is het misschien wel raak.

Het album is een heerlijk album waar de gitarist helemaal tot zijn recht komt. De ruwe zang wordt afgewisseld met cleane zangstukken en muzikaal start de man al met een schot in de roos. ‘Highway Highway’ neemt je bij de lurven en trekt je zo in de blues rock van ‘Good Times Somehow’ en ‘Thought You Were Mine’. De heerlijke blues songs  ‘Get Out’ en ‘Long Ago’ en het slow nummer ‘Are You Real’ zijn dan ook juweeltjes voor de blues liefhebber. Met scheurende mondharmonica of heerlijke gitaren weet hij de solo’s door de songs te vlechten alsof je het gas van je motor even extra open doet in de korte bocht die je neemt, om daarna weer de lange weg voor jezelf te nemen.
Ieder intro  weer een opstartmoment waarvan je weet dat je uiteindelijk vol overgave gaat.

Dit album mag dan wel de grote doorbraak van de man gaan worden. Hij heeft het zeker verdiend en levert hierbij een juweeltje van zijn discografie.

26 juni 2023
In dit bericht:
Translate »