De singer-songwriter  Mick Flannery is vooral een man met weinig woorden en komt uit Ierland. De man heeft prachtige albums gemaakt waaronder de Evening Train. Dit wordt nu als een musical de Ierse theaters gepresenteerd. Zijn woorden op muziek zijn des te scherper en weet dit prachtig met muziek te verenigen. Nu verschijnt zijn zesde album wat hij samen met de jonge zangeres Susan O’Neill heeft gemaakt.

Daar waar in de jaren 60 Bob Dylan met Joni Mitchell zingt of Mick Jagger met Marianne Faithfull As Tears Goes By Gaat zingen staat die album vol met prachtige duetten als ‘Are We Free’  of het ‘Chain Reaction’. De twee hebben een enorme positieve kracht en energie door de ander. Ze voelen elkaar prachtig aan en de songs stijgen boven hun vorige albums. O’Neill speelt normaal in King Kong Company maar krijgt hier de ruimte die ze nodig heeft. De eenvoud van de songs wordt opgevuld met strijkers en krijgt een intiem karakter op ‘Lonely Wins’ of het piano titelstuk of ‘These  Are the Days’.  Wanneer ze ieder de ruimte krijgen op ‘Baby Talk’ en ‘Blue River’ weet het duo je kippenvel te geven. Het is dan ook niet vreemd dat ze voor ‘Baby Talk’ een Award of the Year voor het Original Song hebben mogen ontvangen.

Het zijn geen opzwepende popsongs of kleine gitaarliedjes. Het is zijn vooral songs die pakkend zijn en dit duo zou voor de toekomst goud zijn. Met het indrukwekkende ‘Ghost’ sluit het duo dit album af en laat ons in stilte achter. 

7 augustus 2021
In dit bericht:
Translate »