Het is voor de wereld duidelijk, The King of Pop is nog steeds Michael Jackson. Met het album Thriller wist hij deze status te veroveren en dit is nog steeds een van de best verkochte albums ever.
Het viert dit jaar zijn 40ste verjaardag en daarmee krijg je niet allen een opgefrist album, maar ook veeeeel meer.

Het origineel kent 9 songs, waarvan bijna alle songs op single zijn verschenen. Het is nog steeds heerlijk om het openingsnummer ‘Wanna Be Starting Something’ te horen. Want dan weet je dat je daarna allemaal top songs krijgt. ‘The Girl Is Mine’ met Paul McCartney, het zoete ‘Human Nature’ en natuurlijk de hits ‘Billy Jean’ en ‘Beat It’ met Eddie Van Halen.

Michael Jackson wist met dit album de soul van the Jacksons te vermengen met de 80’s pop en daarvoor had de man producer Quincy Jones en een heerlijke band waarvan de leden zich onder de naam Toto hun eigen hits scoren.

De video van ‘Thriller’ is legendarisch geworden. Een doorbraak in het maken van video clips en verhalen vertellen.
Met dit jubileum album krijg je naast de demo’s die al eerder zijn verschenen, de oude versie Starlight ( later Thriller), ‘Behind the Mask’, of ’ The Toy’ zijn enkele songs die opgenomen zijn met een electronica sound waar de producer nog aan moest sleutelen. Het album is dan ook een mooi en  volledig document, al blijft de oude versie toch echt classic!

21 november 2022
In dit bericht:
Translate »