De zanger Michael Bolten kent al een reputatie van dienst. Zijn nieuw album is inmiddels verschenen en dat brengt mee dat oud materiaal weer een herkansing kent. De zanger is vooral bekend van zijn zoetsappige ballads als ‘How Am I Supposed To Love You’ en ‘ When  A Man Loves A Woman’, waar de man in de jaren 90 veel succes mee had.

KISS

Voordat Bolton dit solo succes kende speelde de man andere muziek. Na een niet geslaagde solo periode sluit hij aan bij  de band Blackjack werd de basis voor het succes werd gelegd. De band met Bruce Kulick die later de langstzittende actieve gitarist bij KISS werd. Samen met zijn broer Bob (gitarist van MeatLoaf en KISS) ondersteunde men Bolton vanaf het derde solo album. KISS drummer Eric Carr schoof aan en de basis voor het solo succes was daar.

De eerste albums van Bolten  waren dan ook meer rock georiënteerd en kreeg in de jaren 80 de knuffelrockstatus, een sound waarmee rockbands met  populaire popballads een succes kreeg.  De rockers weten dit zeker te waarderen en zien we bij de melodic rock label Frontiers dit terug.

tribute to the rockperiode

Met een tribute album eert het label met de rockartiesten van nu deze periode.   ‘Everybody’s Cracy’, ‘Can’t Turn It Off’, ‘Don’t Tell Me It’s Over’ en ‘Save Our Love’ van het album Everybody’s Crazy zijn nog heerlijke rocksongs. Deze songs krijgen hier op dit album een herkansing. Net als het ‘Fool’s Game’ waar Tony Bongiovi (oom van..) de mix voor deed. Het Bolton album The Hunger bracht al meer een popsound mee. ‘Gina’ en “Wait on Love’ krijgt op dit album de ruimte en met het album Soul Provider werd het succes van Bolton bezegeld.

Het nummer en titeltrack voor dit album Steel Bars is bewust gekozen. Het nummer verscheen in de jaren 90 en heeft Bolton met de legendarische Bob Dylan geschreven. Hierdoor is het ene folkrock song in origine gemaakt. Nu krijgt het een steviger jasje.

Met zanger als Ronnie Romero, Steve Overland, Robbie Le Blanc en Dave Mikulskis uit de Frontiers stal zijn gehaald om dit album te realiseren. En eerlijk is eerlijk, de songs zijn in deze vorm nog even lekker om naar te luisteren!

Leuke trivi is dat o.a. Kanye West een cover en Jay Z samples van Blackjack in hun huidige songs hebben gebruikt.

21 juli 2023
In dit bericht:
Translate »