De voorouders kwamen wellicht uit het Franse Metz, maar deze post punkers act komt  uit het Canadese Ottawa. Met Alex Edkins, Hayden Menzies en Chris Slorach weet deze band al 15 jaar de podia te bespelen.

Het album Up On Gravity Hill is dan ook het vijfde album van deze band. Een album waarmee de band zich langzaam afvraagt of de punksound wat toegankelijker kan uiten. Het openingsnummer No ‘Reservation / Love Comes Crashing’ is direct het visitekaartje van de band voor dit album. Het bevat alles in 6 minuten wat Metz te bieden heeft. Heerlijk ruwe gitaren met melodieuze inslag dat hier en daar weer terug komt. Maar ook de momenten van er fel in gaan en dan weer even rust. En vooral een krachtig betoog.
Dit horen we in ‘Glass Eye’ en ‘Entwined (Street Light Buzz)’ optimaal terug. Voor 99  gaat en meer de meodieuze kant op en is het als een meegil nummer een song dat het goed gaat doen  in de live shows. Het is heerlijk log en toch uitdagend met het aanstekelijk licht gitaartje dat het nummer van a tot z meesleept. Het melodieuze ‘Superior Mirage’ bewijst dat Metz een volgende stap naar verandering neemt.
Tot slot laat de band je nog even ouderwets genieten van oude sound dat op single is verschenen. ‘Light Your Way Home’ is hiervoor wel een toepasselijke titel, al krijg je de indruk dat ze niet naar de sound van thuis meer willen.

Het pakt allemaal goed uit en het is dan ook een van de betere albums van Metz. We zijn benieuwd wat er nog allemaal komen gaat!

21 april 2024
In dit bericht:
Translate »