De Nederlandse zanger Mercy John gaat in het gewone leven voort onder de naam John Verhoeven. Hij weet al enige jaren mooie albums te maken. De voormalige zanger van Johnny Rebel & the Hot Studs maakte met Danny Vera het nummer ‘Rollercoaster’, dat tegenwoordig in de top van de top2000 staat.

Met Nights on Fire verschijnt het vijfde album van Mercy John. Het is misschien wel zijn beste album tot nu toe. De sound is in de mix altijd mooi en dat geldt nu wederom. De Americana van deze Brabander is intiem en klein met prachtige liedjes als ‘Give Me All You Got’, ‘Death Is In The Air’ en ‘Nighttime Walk’.

Toch weet de man steeds meer de pop sound te vinden met het voor hem stevigere werk waaronder het openingsnummer ‘Teeage Lover’, het juweeltje van het album, ‘How Can We  Be In Love’en het lekker gedreven ‘Ghost in the Machine’. De warme stem en de flair die hij meeneemt in de songs kleuren de liedjes van de ze plaat.

Het album van Mercy John is zeker de moeite waard om eens te beluisteren. Voor mij mag de ‘Rollercoaster’ worden ingeruild met het juweeltje van dit album. 

30 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »