Wanneer Karl Buskohl op 17 jarige leeftijd naar Groningen ging werd zijn naam veranderd in Carl Carlton. Met Peter Bootsman en Harry de Winter die later met de New Adventures hits scoorden, werd New Legends opgericht.

Het was de stap naar de Noordelijke rock en blues scene met Herman Brood. Na het succes met Long Tall Earnie and the Shakers,  waar Brood voordat hij naar Cuby and the Blizzards ging zijn heil nog  in zag. Brood werd vervangen door Jan Rietman die later bekend werd met zijn radio programma Los Vast met vele Nederlandse acts.

Van Vitesse tot de Top

Carlton wandelt door deze Nederlandse acts om zijn succes met Vitesse te vieren. Ook daar zien we Brood even terug en de jaren 80 scoorde de band vele hits als ‘Rosalyn’ en ‘Good Looking’. Vitesse werd populair zowel in Nederland als Duitsland. Het was een goede live band en hiermee vestigt Carlton zijn naam.
Hij gaat met Mink DeVille op pad en sluit aan bij de band van Peter Maffay en Udo Lindenberg die in die tijd de stadions van Duitsland vol speelden.
De veelzijdige gitarist speelt later songs in voor Joe Cocker, Simple Mindds en Eric Burdon (Animals).

Sturm De Liebe

De Duitse actrice Wiegmann werd populair in de serie Sturm Der Liebe. Wanneer ze haar liefde zoekt belandde ze voor de Covid pandemie met Carlton op Malta. Het bezoek werd wat langer dan gepland.

Drie jaar van liefde en muziek levert een album op met vele covers die hun tijd weerspiegeld. Met mooie vertolking van ‘Here, There and Everywhere’ van the Beatles of Leonard Cohen’s ‘Dance Me To The End Of The Love’. Opvallend is de grote diversiteit en horen we Carlton zijn kunst in vele vormen terug komen. Van Dylan’s ‘Hard Rain’s A Gonnna Fall’ tot Tom Petty zijn ‘Wildflowers’.

Het zijn mooie liedjes en mooi vertolkt door een liefdevol setje dat in de toekomst het hele American Songbook nog eens dunnetjes over doet.

 

3 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »