Mean To You – Strong EP


Het komt niet veel voor, maar in Luxemburg wordt ook zeker muziek gemaakt. Het staatje heeft een goede rockzaal en dan is er al snel leven voor een rockband. De band Mean To You bestaat al bijna 10 jaar. Alleen is het klimaat in Luxemburg niet zo dat alle acts de support krijgen die ze verdienen.

Hierdoor is de band langzaam tot een centrale eenmans band gereduceerd. Bassist Mulles houdt de band in leven. Twee jaar geleden is hij begonnen te schrijven aan nieuw materiaal om de band weer te reanimeren. Het resultaat is het album Strong.

De band weet met dit sterk thema stevige rock te produceren. Met een openingstitel ‘Strong ’  wordt direct een statement gemaakt en een opvolger ‘Back Off’ doet dan wel wat te denken. De gitaren zijn lekker en vol ingespeeld en met de drums op de voorgrond lijkt dat de bassist zich te kort doet.
Met ‘Act of Reasoning’ is de verrassing er een beetje af. De zanger kent een ruw brullend geluid dat twijfelt van grunt en willen zingen in de melodische stijl. Dit hoor je in ‘What Else’ waar de harmonische vocalen beter over komen dan de lead stem.

Muzikaal weet de band prima songs te produceren, al is het niets nieuws en ook niet spannend. Maar het is ook niet vervelend of slecht. Kortom een prima mainstream rockact die het prima zou gaan doen op de middag van een rockfestival.

6 april 2022
In dit bericht:
Translate »