Het laatste album van Mark Owen komt alweer uit 2013, The Art of Doing Nothing. Nu zou je kunnen denken dat deze man dus 10 jaar niets heeft gedaan, maar niets is minder waar. De voormalige zanger van Take That is met zijn band ook druk in de weer en de inspiratie is er optimaal. Er staat een nieuw album voor Take That in de planning en zal het negende album van de band in mei gaan verschijnen. De reunie heeft hen goed gedaan.

Dat maakt dat Owen nu met een solo album komt. Een album dat iets minder gelikter is dan zijn band maar kent nog wel even pakkende popsongs. Met ‘Boy’ kan hij wellicht beter scoren dan de singel ‘You Only Want Me’. Met Magic weet hij een kleine hit te scoren. De 70’s sound maakt het wel eens doen denken aan de good old Bee Gees. Al weet Owen zijn eigen draai in de songs te geven.

De piano ballad achtige ‘Being Human’ is mooi ingezongen waardoor Owen vooral zichzelf op de kaart zet. Met het swingende ‘Rio’ en het logge ‘Are You Looking For Billy?’ zijn prima songs die het album gevarieerd doen klinken. Met een 80 sound is de man met ‘Come Back’ helemaal weer terug in deze tijd.  Het akoestische ‘Gone gone gone’ is wel het meest verrassend nummer en hier geeft Owen even een andere kijk op zijn muziek. Het is kwetsbaar en pakkend, van akoestisch naar een popband sound dat vlekkeloos op elkaar aansluit. Met een mooie tekst is het een juweeltje van het album. Prima album van de Take Thatterrrrr. 

25 september 2022
In dit bericht:
Translate »