De gitarist en zanger van Dire Straits is al zolang solo dat hij de solo status allang aan zijn kant heeft staan. Toch is er altijd een link naar deze band. Al is het maar de stijl van gitaar spelen. Dat hoor je direct op dit album.

Het nieuwe album One Deep River kent een openingsnummer ‘Two Pair of Hands’ en ‘Ahead of the Game’ die regelrecht van de eerste album uit 1977 had kunnen staan. De man gaat met zijn sound wel even terug naar de tijd van toen. Al heet Knopfler vele stijlen in zijn solo werk laten zien. Met dit album komt dan ook van alles voorbij. Van de lome country songs als ‘Smart Money’ tot het mooie ‘Black Tie Jobs’. Met ‘Scavanger Yard’ en’ Tunnel 13’ weet Knopfler met zijn verhalen een mooie balans te vinden in de muziek. Het zijn dan ook juweeltjes van album.

Het is allemaal even ingetogen en subtiel neer gezet. We kennen dat van de man en door de diversiteit van het album is het gevarieerder dan vele solo albums. En de mindere songs tik je maar even door. Het album zet je aan en voor je het weet is het alweer voorbij. Dat zegt ook iets over dit album. Het is mooi als achtergrond en lekker om er iets bij te doen.

18 april 2024
In dit bericht:
Translate »