Marcus King – Young Blood


De Amerikaanse bluesrocker Markus King was er al op jonge leeftijd bij. Zijn vader is dan ook de bluesgitarist Marvin King. Marcus bracht zijn eerste album in  2015 op zijn 18 jarige leeftijd uit. Het is het vijfde album van de getalenteerde zanger gitarist. Na een wat ingetogen album El Dorado komt de man nu stevig terug met ‘Young Blood’.

Dit is direct te merken met de opener van het album ‘It’s Too Late’ dat direct pakkend is en met de ruwe gitaren de sound  van de bluesrock opschroeft. Met het opvolgende ‘Lie Lie Lie’ trekt hij deze lijn voort. Het heeft ook te maken hoe de jonge man zijn stem gebruik. Het is steviger en meer ‘in your face’ zodat het sterker overkomt. Wanneer hij met  ‘Rescue Me’ in de oude herhaling komt is het nummer ook direct vlakker van aard. Niet slechter maar meer behoudend en netjes van aard.  Al komt de solo hier wel weer wat beter uit de verf. De soul sound herkennen we dan ook wel weer en met ‘Blood On the Tracks’ weet hij nog een keer even gas terug te nemen.

Het doet erg denken aan The Counting Crows in hun begin jaren. Daar waar de broertjes Robinson een mix van soul, rock en blues weten te maken komt dat hier bij King ook meer terug dan op zijn vorige albums.

De single ‘Hard Working Man’ kent een lekkere opbouw en weet te swingen met de blues en soul in het koortje. Het nummer is het meest rockende nummer van het album en een prima visitekaartje en lokkertje voor het album. Voor de bluesrockers is dit zeker een album om te gaan beluisteren!

28 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »