De afgelopen jaren verraste deze Amerikaanse rockband uit Philadelphia mij met regelmaat. Het logo van de band is wat verwarrend misschien maar de albums van Ryan Kattner en de band zijn telkens positief verrassend.

Dat geldt ook weer voor dit album. Het recente album is alweer van 4 jaar geleden. Met dit album mag de band hun 20 jarig bestaan vieren. Met de swingende klanken van ‘Iguana’ wordt het vanaf de eerste klanken van het album gezellig. Het kent een warme sfeer en dat hoor je door het gehele album. De keus van strings en blazers binnen de poprocksound maakt het allemaal even aantrekkelijker.

Alsof het een nieuwe versie van John Mellecamp is. Ook hier hoor je de folk in de rocksound. Met het piano nummer ‘Monoglian Spot’ en het ‘Cryptoad’ zijn al heerlijke popsongs die snel een hitlijst kunnen bestormen. Dat heeft meer te maken met de radiozenders die dit durven te draaien.
Het album krijgt met ‘Blooodungeon’ weer een nieuwe drive. De uitdagende indie songs zijn pakkend en uitdagend zowel in tekst als muziek. Het wordt met de country cowboy stijl van ‘Cherry Cowboy’ allemaal wat twijfelachtig. Maar ja er zit altijd wel een soort van misser in een album. Dus vergeven we dit even.

 

Man Man komt in November naar Nederland
12 november Rotown Rotterdam
14 november Paradiso Amsterdam

 

 

4 juni 2024
In dit bericht:
Translate »