Mammoth, de eerste naam waarmee de broertjes Alex en Eddie Van Halen een band mee vormden.

De naam werd gewijzigd in VanHalen. Het is het eerbetoon van zoon Wolfgang Van Halen die deze naam in ere hersteld.

Het is niet alleen de naam maar ook muzikaal weet hij Van Halen in ere te houden. Met zijn band speelde hij vele podia en werd als supportact voor Metallica toegevoegd. Het debuut album uit 2021 werd met argusogen ontvangen en uiteindelijk omarmd. Nu is het tijd voor het vervolg.

Het tweede album mag er zeker zijn.

Het album klinkt meer als een eenheid. De band is inmiddels op elkaar ingespeeld en dat hoor je in het geheel van het album. ‘Right?’ Is al een lekker openingsnummer van powerrock en ‘Like The Pasttime’ is een juweeltje waarmee Wolfgang zich loskoppelt van het verleden.
het lijkt er dan ook op dat Wolfgang zijn eigen weg weet te vinden zonder dat er linken met de rest van de familie wordt gelegd. Het is een nieuwe tijd, nieuwe sound en andere input. Toch horen we de diversiteit op de plaat dat we ook van VanHalen kennen. Snellere songs als ‘Another Celebraction at the End of the World’ worden afgewisseld met melodic rock songs met lekker vette gitaarriffs als ‘Miles Above Me’.

Zijn vader gaf altijd aan dat de Wolfgang meer talent had en met ‘Take a Bow’ soleert Wolfgang er op los. Met songs als ‘Optimist’ en het pakkende pop ‘Waiting’ heeft Mammoth WVH potentiele hits in handen. Heerlijke moderne grooves en pakkende hooks in de songs. Daarnaast een meezing zanglijn brengt dat de band prima kan meten met huidige rockacts. Met ‘Better Than You’ sluit ‘de kleine Amadeus’ van Eddie het album af.

12 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »