De duistere wereld van Magoria brengt dit keer een haunted mansion. Een locatie waar de liefde en de dood elkaar kussen. Het is wederom een duistere rockopera dat als een vervolg op Jack The Ripper story van JTR1888 uit 2019 is.

Dit keer weet gitarist Michael Bogert van Knight Area  wederom een aardige cast aan musici om zich heen te scharen. Daar waar Ayreon zijn talent inzet op de rock, gaat het hier meer om de progrock. Met Valentine zangeres Maria Catherina, Rodney Blaze en Edward Reekers zijn er al wat namen die er mogen zijn.
Het gaat om het project met veel bombastisch theatraal geweld dat herhaaldelijk tot een anti climax komt. Met hier en daar een klassiek momentje dat afgewisseld wordt door veel gitaarsolo werk van Bogert.
Met een enkel album is het verhaal compleet. Een verhaal over een stel dat een huis inneemt zonder te weten wat de historie ervan is.
Het spookhuis komt daarna tot leven in een muzikale  reis vol hoogtepunten. Als een rockopera krijgt het verhaal een opzwepend geheel. Het krijgt de grote climax in Die For The Love of Your Life dat een gospel sfeer krijgt. Het drama voltrekt zich in een theatraal geheel.

live is het spektakel te zien
30 maart Bibelot te Dordrecht
9 november Boerderij te Zoetermeer

28 februari 2024
In dit bericht:
Translate »