Magnum – The Monster Roars


De Engelse rockband Magnum weet al vanaf de jaren 70 de rockpodia onveilig te maken. De wisselingen van de band brengt ook hun goede en minder goede perioden mee. Al zijn de afgelopen 10 jaar prachtige albums van deze band verschenen. Ieder jaar en de eerste helft van januari verschijnt er een album van deze band. In december zijn de meeste mensen dat album weer vergeten en komt het weinig in de jaarlijstjes voor.

The Monster

Toch is dit onterecht. Met The Monster Roars weet Tony Clarkin en Bob Catley er samen weer wat moois van te maken. Met het jaar 2022 verschijnt hun 22ste album, even alle live en compilatie albums daargelaten. Het album kent weer heerlijke melodic rock songs waaronder ‘Remember’ en het ‘The Present Not The Past’. Het meeslepende ‘I Won’t Let You Down’ duurt net even wat te lang en No Stepping Stones krijgt een nieuwe schwung met allerlei blazers in het nummer.
De heerlijke blues rock sound zoals de rockers het graag willen horen is te vinden op ‘That Freedom Word’ waarbij de band ook de maatschappelijke thema’s op het album  aanstippen. Met ‘Your Blood Is Violence’ weet de band weer een andere rocksound in het geheel te brengen.

Gotthard

Dat is dan ook de kracht van Magnum. De band heeft een eigen stijl, terwijl men de kunst kent om allerlei variaties binnen de melodic rock te beheersen. Magnum is dan ook nog steeds een ondergewaardeerde act terwijl ze hoog op een festival zouden moeten staan.
De band weet 17 april  (eerste paasdag) de Bosuil te Weert aan te doen voordat ze als supportact met Gotthard door Duitsland toeren. 

12 januari 2022
In dit bericht: