Madrugada – Chimes At Midnight


De Noorse band Madrugada bestaat inmiddels alweer meer dan 25 jaar. De laatste jaren is zanger Sivert Hoyem solo op het toneel te vinden. Dit is wellicht een goede gelegenheid om zijn maatjes weer op te zoeken.

De band wist in 2008 hun recente album uit te brengen. Het titelloos album, oftewel Madrugada betekend zonsondergang. Het jaar daarvoor overleed gitarist Robert Buras, waardoor het album voor de band een afronding met een mooie titel betekende.

Na ruim 10 jaar terug

Nu met Chimes at Midnight, dat overigens ook een mooie titel is voor deze doorstart zijn de heren bij elkaar gekomen om een mooi ingetogen indie album af te leveren.
Natuurlijk is de rustgevende stem van Hoyem als een vogel dat door de muzikale omgeving vliegt.  De songs ‘Stabat Mater’,  ‘Dreams at Midnight’ of het met akoestische intro ‘You Promised To Wait For Me’ zijn prachtige songs. Met pakkende teksten over de dood, het verlangen en de overdenking. Alsof Hoyem op een bijzondere manier de verhalen rechtstreeks aan je verteld zoals het ‘The World Could Be Falling Down’ en ‘Ecstasy’.

Mooi en intens

Het is dan ook een mooi album dat aansluit bij hun albums van 10 jaar geleden. Hier en daar volwassen en passend in Hoyem zijn solo periode dat vorig jaar met de EP ‘Roses of Neurosis’ in  pauzestand werd gezet. Deze periode geeft de ware tijd van de band weer.
Zeker een juweeltje voor deze tijd!! 

5 februari 2022
In dit bericht:
Translate »