Machine Gun Kelly – Mainstream Sellout


De Amerikaanse rapper Colson Baker gaat door het leven als Machine Gun Kelly. De rapper werd door Sean Combs / Puff Daddy ontdekt en onder zijn hoede meegenomen naar de top. Met zijn postpunk attitude was hij de gewenste acteur voor Tommy Lee in de film the Dirt van Motley Crue dat een  kassucces werd.

De rapper maakt hierbij de omslag naar de postpunk sound dat we kennen van Green Day en the Offspring. Heerlijke opzwepende ruwe poprock met refreintjes en pakkende hooks.  Deze songs weet hij net als op het vorig album met Trevor Barker van Blink 182 en Nick Long van de indie rockers Dark Waves te schrijven, waardoor het stevig op de plaat is gekomen.

Gasten

Samen met Bring Me The Horizon is het ‘Maybe’ het succes van het album. MGK start al heerlijk ruw met ‘Born With Horns’ en weet met Willow het ‘Emo Girl’ en Lil Wayne de ‘Drug Dealer’ op te nemen. De mix van de hiphoppers en deze postpunk weet MGK perfect in elkaar te vlechten. De songs worden hierdoor  afwisselender en pakkend voor het grote publiek.

Het album is een prima vervolg van het recente album Tickets To My Downfall  met humor in o.a. ‘Wall of Fame’ met ‘Mainstream Sellout’ en de link naar de Sex Pistols bassist ‘Sid (Vicious) and Nancy’. MGK weet zijn netwerk ruimte te geven op zijn album. Rapper Iann Dior, Lil Wayne, Blackbear krijgen een momentje op dit album waardoor de songs blijven verrassen.

Met 16 songs op het album in ruim 40 minuten is de productiviteit optimaal en zijn de songs gemiddeld bijna 3 minuten. 

3 april 2022
In dit bericht: