De Amerikaanse gitarist Ralph Lee McCaughan wist zich eerder als gitarist te presenteren in de band Superchunk en Portastatic eind jaren 80, begin jaren 90. Inmiddels is de songwriter ook produceren en weet hij de experimentele sounds te vinden. Zo ook op zijn derde solo album The Sound of Yourself.

De man weet de 80’s sound te mixen met de nieuwe indiesound van nu, waardoor hij dit allemaal op zichzelf betrekt, zoals de titel weergeeft. Het zijn dan ook veel elektrogeluiden die de songs bepalen zoals het openingsnummer ‘Moss Light’ en het titelstuk. Dit gaat gepaard met een 80’s popsound waarmee de man is opgegroeid. Een vleugje REM en Gun Club met Brian Eno maakt dit tot ‘I Hear A Radio’ en ‘Burn A Fax’. Ja, jaren 80-ger kan hij het niet maken.
Toch is deze sound populair in de indie wereld en mag dit ook de ruimte hebben. Het maakt het album juist zo pakkend dat ‘McCaughan’ de sounds van toen en nu weet samen te smelten. Van kleine songs als ‘36 and Rain’ en ‘R Dream’ naar de uptempo songs ‘Circling Around’.

Prima album! 

26 september 2021
In dit bericht:
Translate »