Mabel – About Last Night…


De verwachtingen waren hoog wanneer de Engelse en van Spaanse komaf zangeres Mabel haar debuutalbum in 2019 presenteerde. High Expectations deed denken aan Grande haar covers en popsound. De singles  ‘Mad Love’ en ‘Don’t Call Me Up’ bereikten de hitlijsten. En was de Covid in volle gang. Nu is er het vervolg.

Een album vol  potentiële hit singles waaronder ‘Shy’ en ‘Let Them Know’. Haar glad geproduceerde songs zijn pakkend en swingend. Met de hedendaagse stem vervormer zijn de zangpartijen rechtgetrokken en dat is hoorbaar. Al past dit in de songs van 2022. Met hier en daar een andere swing en cultureel tintje in o.a. ‘Definition’ maakt dit het album verrassend.

In het filmische ‘Take Your Name’ dat als interlude voor het disco achtige ‘Let Love Go’ geldt, laat ze horen dat ze wel wat in haar mars heeft. Jammer dat ze hier niet op doorgaat,  maar zou zo de komende Bond soundtrack kunnen inzingen.

De 80s disco van ‘Overthinking’ brengt even een prettige break in het album, net als het later ‘I Love You Girl’ dat de lekkere popsongs van het album zijn.

Voor de mainstream popliefhebber is dit een veelbelovend album. 

13 juli 2022
In dit bericht:
Translate »