Het zijn drukke tijden voor de Amerikaanse gitarist George Lynch. Naast zijn solo projecten weet hij regelmatig aansluiten als gast voor diverse acts waaronder The End Machine en The Banishment. Toch is de liefde groot voor zijn eigen Lynch Mob.

Nieuwe band

Dit keer weet Lynch ex Bulletboys drummer Jimmy Dánda en Heavens Edge bassist Jaron Gulino te strikken. Voor de vocalen Gabriel Colon aangetrokken en die heeft een goede rockstem. Het past in de songs en de sound van Lynch.
Met een lekkere opening ‘Erase’ is de rock terug. Het gitaargeluid is weer top te noemen en met ‘Firemaster’ en ‘Caught Up’ zijn de vette rock riffjes terug. De songs zijn powerful voor de melodic rock. Met een Living Colour drive is de crossover sound te horen op ‘The Synner’.

Dokken

Het valt bij Lynch niet onder de naam Dokken uit te komen. Hoewel Don Dokken met zijn band komende week zijn nieuw album bij Frontiers eruit gooit, is het ook niet vreemd dat men kiest om dit album even een weekje ervoor uit  te gaan brengen.
De heerlijke Dokken songs van toen werden door Lynch mede-geschreven, maar een volledige reunie zit niet in de lucht. De melodic rock songs ‘Million Miles Away’, ‘Time After Time’ en ‘How You Fall’ kunnen zo door Don Dokken op een plaat worden gezet. Maar George Lynch laat aan het eind van dit album even weten dat hij de betere gitarist voor deze klus is. Het 8 minuten durende Babylon is dan ook het rock juweeltje van het album.

 

19 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »