De Japanse hard rock band uit Osaka timmert al 40 jaar aan de weg. Het debuutalbum The Birthday Eve sloeg in die tijd in als een bom. Gitarist Akira Takasaki behoort tot een van de grote gitaristen van deze aardbol en na 4 decennia heeft hij al heel wat met zijn band meegemaakt.

Het album Sunburn is al een tijdje uit in Japan maar verscheen in Europa op het Edel label in augustus. Naast dat het een dubbel cd is met een Japans en Engelse teksten is er in limited edition met een dvd verkrijgbaar.

De taal is wellicht de grote barriere voor het album. Maar muzikaal weet deze band nog steeds heerlijke rock te produceren. Met songs als “輝ける80’s”, “エメラルドの海” en “仮想現実”  wordt het spannend waar het allemaal over gaat. Toch zijn de songs ‘All Will Be Fine With You’ het snelle ‘Hunger for More’ en de afsluiter ‘Wonderland’ mogen dan wel Engelse titels kennen. Het geheel beperkt zich in de lyrics tot het Engelstalig refrein, als die er al in zit.

Maar de echte rocker geeft hier niks om en geniet van de heerlijke gitaar partijen van Takasaki. Van de dromerige sound dat met akoestische gitaren wordt opgevuld tot het snelle werk en spattende solo’s die met regelmaat voorbij komen.

De Loudness fans herkennen dit als geen ander, maar deze band is niet voor niets al 40 jaar de rising sun. 

3 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »