Het duo LONE bestaat uit Ferdinand Bakker en Michel vand Dijk. Inmiddels heeft het duo alweer een serie album gemaakt die er zeker mogen zijn!
De heren kennen elkaar uit de begindagen van Alquinn. De Haagse rockband uit de jaren 70 werd enorm populair. Wanneer de heren in 2011 elkaar weer vinden was de tijd rijp om weer heerlijke muziek te schrijven.

Isolated Heroes is het zesde album onder de naam LONE.

Wat opvalt is dat de arrangementen, meer nog dan op vorige albums, op de inhoud zijn toegespitst. “De teksten gaan over voortschrijdend inzicht, over acceptatie. Observaties, met humor maar ook compassie die, vertaald naar een song hun meerwaarde krijgen als de muziekstijl de emotie weerspiegelt” licht Bakker toe, “maar dan wel zonder hoogdravend te worden, het blijft wel rock ‘n’ roll hè”. Bakker en Van Dijk verpakken hun overpeinzingen in 11 originele composities waarin hun beider indrukwekkende muziekverleden doorklinkt.

Daar valt dan ook niets meer aan toe te voegen. Het album is zeker ook diverser dan  vorige. Van singer-songwriters songs met een vleugje country in Key of the Garden tot het moderne popsong Save Me dat als openingsnummer voor het album wordt gebruikt.
Met een lekker funksound in Straight From Heaven, de gospel klanken in Come A New Day en de Funeral Blues van Stop All The Clocks, waar Bakker zijn favoriete tekst in verwerkt is, maakt het album erg divers.

Toch er ook een triest tintje in het verhaal van de titel. Het is wellicht de vorm hoe men naar de huidige situatie kijkt. De helden van toen worden nu niet meer door de grote zenders opgepakt. Hun fans van toen zijn minder begaan met de huidige digitalisering waardoor de heren wat geïsoleerd raken.
Al maken ze nog steeds prachtige muziek die voor velen toegankelijk is.

11 juli 2023
In dit bericht:
Translate »