Lo van Gorp – True Friends


Wanneer we de naam Lo van Gorp horen, zijn er weinig mensen die zeggen dat ze dit kennen. Toch is deze man al jaren op het Nederlandse podium te vinden en zijn er velen die hem hebben gezien. De zanger en saxofonist was te zien bij Marco Borsato als achtergrond zanger en levert al 10 jaar zijn sessie bijdrage voor Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Alain Clarke etc.

Nu verschijnt zijn solo album. Met ‘Fisher King’ weet hij direct de juiste snaar te pakken. De ontspannen mix van pop met een vleugje jazz vat alle sessiewerkzaamheden in een liedje. Mooi en pakkend. Het album dat hij met Patrick Drabe in 7 jaar tussen alle bedrijvigheden heeft opgenomen kent nu zijn totaaltje. Het Eagles achtige ‘Home’ en het titelnummer ‘True Friends’ zijn de thema’s waar het eigenlijk om gaat.
Het album kent vooral een ontspannen sfeer en met de prettige lichte stem weet Van Gorp alles te verbinden.  ‘The Right Thing’ doet denken aan de songs van Randy Newman, maar in het totaal van het album wil ik vooral de vergelijking trekken met Steve Winwood. Wanneer je ‘Turn The Tide’ en ‘Learning’, ‘You’re All I Need’ en het jazz ‘In Another Time’ kan het net zo zijn dat deze songs van een Winwood album komen. Het is dan ook mooi dat deze heren als support met Winwood mee kan, zodat ze zijn fan schare overnemen. 

15 april 2022
In dit bericht:
Translate »