Little Steven is de rechterhand van Bruce Springsteen en de afgelopen jaren weet hij met zijn eigen band de zalen plat te spelen met zijn rock and roll soul. De kleine man wist met Springsteen op de kleine kamertjes de songs van the Beatles te beluisteren en de inspiratie op te doen voor hun eigen songs.

Wanneer Steve van Zandt Liverpool aandoet weet hij de route naar het Mecca van de muziek te vinden. The Cavern Club is een klein zaaltje waar the Beatles ooit begon. Als huisband was the Beatles in de jaren 60 te vinden. Het staat in iedere bio van alle leden en nog steeds is Liverpool trots op dit kleine zaaltje. Dit is waar het ooit begin, en dat weten deze muzikanten maar al te goed.

Heilige plek

Little Steven grijpt zijn kans om op deze heilige plek zijn helden te eren en speelt de hele avond Beatles songs en songs die hier aan die tijd gerelateerd zijn. Van ‘The Magical Mystery Tour’, ‘Slow Down’ en ‘Soldiers  of Love’. Het zijn de covers die the Beatles spelen. Ook de ‘All You Need is Love’ ‘Got To Get You Into My Life’ en ‘Birthday’ komen op de avond van 14 november 2017 voorbij.

Voor de helderheid, het is geen Beatles coverband maar Little Steven presenteert dit als zijn radioprogramma.  Maar dan live, zonder dat het vervelend is of dat je het gevoel hebt dat je naar iets kijkt dat een goedkope cover act is. Nee Little Steven weet in dit Mecca van de popmuziek een heerlijke liveshow te geven dat uiteindelijk uitmond met een gast… MacCa himself. Paul McCartney verschijnt op het podium voor ‘I Saw Her Standing There’. 

28 januari 2021
In dit bericht:
Translate »