De Australische Little River Band uit Melbourne is voor velen in de vergetelheid gekomen. Toch wist deze band grote hits te scoren die het “oooo ja die ken ik” gezegde veel oproept. De band kent veel bandwisselingen al zijn de songs met de gitarist/ zangers Beeb Birtles en Graham Goble het meest herkenbaar.

De top 2000 songs als ‘It’s A Long Way There’, ‘Forever Blue’ en ‘Home On Monday’ worden jaarlijks luidkeels meegezongen. Dan zijn er nog de songs die niet in deze jaarlijkse lijst staan. ‘Help Is On It’s Way’, ‘Happy Anniversary’ en ‘Lonesome Loser’ zijn hier enkele songs van.

De band was vooral succesvol in Australië, Nieuw Zeeland en USA. Het titelloos debuutalbum  werd direct een groot succes en met het derde album Diamantina Cocktail  scoorde men met de harmonische vocalen in de US. Niet onbelangrijk was de invloed van John Boylan die met Boston al erg succesvol was.

De songs sloten aan bij Crosby Stills Nash en The  Eagles, die in die tijd enorme hits scoorden. Vreemd genoeg bleef het succes in Nederland daarna stil te liggen. Hoewel de band in USA en hun thuisland nog met regelmaat een hit wist te scoren. Tot half jaren 80, waarbij het ook hier wat stilletje bleef. Hoewel de band prima platen wist te maken met John Farnham als zanger. Wanneer hij zijn solo succes met ‘You’re The Voice’ verzilverde, kwam Glenn Shorrock terug als vaste zanger en werd het album Monsoon opvallend goed ontvangen. Toch leverde het geen hits op, al werd de band geëerd voor de band met de beste zangpartijen.

Toch horen we weinig of geen songs van deze periode op dit album terug.  Het is een van de vele compilatiealbums van deze band. Toch is het goed om deze band onder de aandacht te houden. De band en de songs zijn nog steeds ondergewaardeerd. Na 17 album verscheen in 2020 het Black Tie op een klein label en is de recente hit ‘Forever Blue’ alweer van 1995. 

20 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »