Left-övr – Millenium In Darkness

Left-övr is een band uit Puerto Rico en is ontstaan uit de overgebleven leden uit twee andere bands. Deze bands dateren uit het tijdperk van vóór internet dus ze draaien al geruime tijd mee. De ene band speelde trashmetal en de andere southern rock. Na het tragische overlijden van een aantal bandleden hebben beide bands uit respect voor hen besloten samen verder te gaan. Dit betekent ook een samensmelting van hun muziekstijlen. Ze hebben een aantal clips uitgebracht en inmiddels ook hun debuutalbum Millenium In Darkness.

Geslaagde combinatie van muziekstijlen

Left-övr maakt een zeer geslaagde combinatie van de twee muziekstijlen. De eerste helft van de plaat is meer trashy/heavy. Op de tweede helft komt de invloed van southern rock ook duidelijk naar voren. Millenium In Darkness bevat ook veel gitaarsolo’s. Sowieso hoor je van alles uit de gitaren komen, dus daar wordt lekker mee geëxperimenteerd.

De plaat is een independent release en voor zo’n release is het goed geproduceerd. Alleen de zang had net iets meer mogen flowen met de muziek, want de zang ligt er soms net wat teveel ‘bovenop’. Af en toe wordt er ook binnen de tracks net iets teveel afgewisseld in verschillende stukken waardoor een track als een paar verschillende nummers aan kan voelen en daardoor af en toe ook wat druk.

Ode
Al met al maakt Left-övr een zeer geslaagde combinatie van de twee muziekstijlen en is Millenium In Darkness een mooie ode aan de bandleden die niet meer onder hen zijn.


 

5 november 2021
In dit bericht:
Translate »