Het duo Ledfoot en Ronni Le Tekro hebben elkaar gevonden. Inmiddels werken ze met regelmaat met elkaar en wordt de sound van de blues- singer-songwriter Tim Scott McConnel verweven met de TNT rockgitarist Ronni Le Tekro. Het is een mooie combinatie en met dit album horen we dat de heren al meer op elkaar zijn ingespeeld.

Daar waar Ledfoot zijn recente album de naam Coffin Nails meegaf, staat er nu op dit album ’The Ego In The Coffin’, Het is het eerste stevige nummer na dat de heren met het openingsnummer  ‘Little Rosie’ en ‘Crying’ de blues sound uitwerken. De songs met veel gitaarwerk van diverse soorten gitaren hoor je door het gehele album. Van akoestische gitaren, steel gitaar tot de elektrische gitaren met diverse pedalen. Een wereld waar een gitaarliefhebber alleen maar van kan smullen om dit om je heen te hebben. Maar hier weten de heren het optimaal te gebruiken en handteren ze de instrumenten als geen ander. We hebben het hier wel over zeer ervaren muzikanten die weten wat ze doen. Het is dan ook nog altijd verrassend dat het niet door het breder publiek wordt opgepakt of dat men niet op een van de vele festivals staan.

Het is puur en eerlijke muziek wanneer je ‘Never Use  Your Eyes’ en het heerlijke blues nummer ‘Sailor’ beluisterd. Met het titelstuk weet men een vleugje pop erin te schuiven en breekt dit het album.  De heren weten het album in stijl af te sluiten met het kleine ‘Sister’ en het juweeltje van het album ‘This Hurtful Game’.

Het is dan ook een heerlijk album waar meer mensen van mogen genieten. Zeker de moeite waard om hier even naar te luisteren en het wat draaiuren te geven en dan hoor je iedere keer weer nieuwe mooie dingen die je eerst zijn ontgaan.

8 april 2023
In dit bericht:
Translate »