De Amerikaanse singer-songwriter Tim Schot McConnel gaat tegenwoordig onder de naam Ledfoot de wereld rond. De man heeft een groot muzikaal verleden van het winnen van grote prijzen en het leveren van songs aan grote acts waaronder Bruce Springsteen en Sheena Easton. Speelde support voor o.a. Crowded House, Bob Dylan en wist nog niet lang geleden Glastonbury stil te krijgen.
Zijn band The Rockacts waren de huisband van GBHB en The Havelina’s kende hun successen.

Nu woont de man in Noorwegen en weet nog steeds prachtige liedjes te maken. Onder de naam Ledfoot zijn de songs vooral donker van aard en met zijn karakteristiek hoofd en live performance neemt hij je mee in de wereld van de donkere kant. De twaalfsnarige gitaren krijgen een andere stemming waardoor het allemaal spannender wordt.

Na zijn topalbums White Crow en Coffin Nails is het tijd voor Outsiders, dat al even geleden op de streamingsdiensten verkrijgbaar is. Nu ook op cd en vinyl en brengt dat we hier extra aandacht aangeven.

Daar waar de  eerdere Ledfoot albums vooral een solo project was, is het album Outsiders een band album. Met zijn stem dat hier en daar doet denken aan Johnny Cash en zijn beeldende drama verhalen komt het allemaal erg dichtbij de man in black.
Met het openingsnummer ‘Thunder and Rain’ wordt je misschien verrast door de opbeurende sound maar de teksten zijn nog even donker van aard. ‘Dead is Dead’  hoort nog bij de donkere songs met een vrolijk opbeurde muzikale invulling maar we horen ook meer meegaand pakkende songs als  ‘Destiny’ en met ‘I Do Believe’, ‘Turn Me Into You’ komt de oude sound met de nieuwe bandklanken bijeen.
Hierdoor wordt alles een pakkender en gelijk verliest het de donkere kant van het geheel.

Het is een heerlijk album geworden en zeker de moeite waard om eens te beluisteren!

26 mei 2024
In dit bericht:
Translate »