De Amerikaanse singer-songwriter Tim Scott McConnell leeft al een tijd in Noorwegen. Samen met zijn maatje Ronnie Le Tekro van de rockband TNT maakte de man al een mooi album. Al was zijn debuutalbum al een lekker begin.

Puur met alleen een gitaar en veel sfeer in het ‘House of Restitution’ of met een beat in ‘Escape’. Ledfoot weet het allemaal even spannend te houden. Dat de man niet direct de vrolijkste kijk op de wereld te hebben geeft de titel van het album al aan. Teksten als ‘I Heard Some Lies On the Day I Died’, “There is No Excape From This  Mental Rape”,  ‘Nothing Gonna Stop Me Except My Dying Day”  zijn niet direct de meest opbeurende teksten, al kan het best beschreven worden als de black Humor van de man. De songs ‘Perdition’, ‘Running Till I’m Done’ en ‘Coffin Nails’ zijn titels die al aangeven waar het feest naar toe gaat.

Het mooie is dat Ledfoot al in het boekje aangeeft dat het album niet geproduceerd is, maar dat hij gewoon naar de studio gaat en gaat spelen. Verder geen gezeur en hij weet zelf het best hoe het moet klinken.
Het is dan ook geen kabbelende singer-songwriters album, maar lekker uptempo songs met een donkere twist.

30 januari 2023
In dit bericht:
Translate »