Lavalu – Earthbound


Marielle Woltring werd geboren in Cleveand en groeide op in Eindhoven.  Ze werd al op jonge leeftijd naar muziekles gestuurd en verloor haar muzikale hart aan Bjork en Radiohead. Het geeft aan dat ze haar huidige muziek met expressie al op jonge leeftijd heeft ontwikkeld, waardoor ze nu met haar singer-songwriters touch in de sound vijver komt van Tori Amos.

Zeker wanneer je het ‘Middle Ground’ van dit album Earthbound beluisterd. Het is het afsluitende deel van een drieluik waarbij ‘Solitary High’ en ‘Midair’ de voorlopers waren. Een album waarin ze zich bevrijd van het emotionele gevangen zijn, de teleurstellingen en van het cynisme ontdoen.
Ze heeft dit album zelf geproduceerd en met de inspiratie van films weet ze anders de muziek en het leven te benaderen. Zo is ze ook actrice en speelt ze in diverse series waaronder Van Speijk. Dat is alweer een poos geleden, al mengt ze nu film en muziek en schreef ze de muziek voor het Pauperparadijs.

Klassiek en pop

De mix van klassiek en pop met singers-songwriters kunsten weet ze prachtig weer te geven. De piano vliegt als een engel door het album, terwijl ze al dromend en intens de liedjes vertolkt.Met het juweeltje van het album ‘Velvet’, een mooi en swingende compositie met toegevoegde achtergrond vocalen die langzaan de op de voorgrond treed. En sluit het album met het intieme ‘Truce’ af.

Deze bijzonder vertolking is op 8 april in het concertgebouw te Amsterdam te zien.

30 maart 2022
In dit bericht:
Translate »