De band Last In Line hebben we voor hun debuut album al gepromoot omdat het een heerlijke band is. De oude Dio band zonder de geweldige Ronnie James Dio weet de basis van de band wel terug te brengen. Wanneer drummer Vinny Appice met de Rainbow/ Black Sabbath zanger de band optuigt werd het eerste album Holy Diver een classic. Helaas zijn RJ Dio als bassist Jimmy Bain  overleden.

Nu weet Appice met latere Dio gitarist Vivian Campbell ( met wie hij het album Last in Line maakte), bassist Phil Soussan (Ozzy/ Billy Idol eva) en zanger Andrew Freeman (Offspring/Lynch Mob) hun derde album te presenten.

Het is me er eentje ! de rocksound is stevig en overtuigender dan ooit. Met een verwachte sound als intro ‘Not Today Satan’, zijn ‘Ghost Town’ en het logge ‘Bastard Son’ songs waar de rockliefhebber van smult. Volle sound, mooie hooks is de songs en gitaarriffs die even anders klinken en een goede rockstem!
Hier een daar een heavy blues momentje met ‘Dark Days’ en een lekkere rockpop ballad ‘Burning Bridges’  doen het goed.

Opvallend is dan ook dat Vivian Campbell een top vibe heeft. Als gitarist van Def Leppard heeft hij al een heerlijk album afgeleverd en tourt hij/ Def Leppard de stadions vol met Motley Crue. Het juweeltje is het ‘Hurricane Orlaugh’ waar de band de gedrevenheid net even anders invult ten opzichte van de mainstream Walls of Jericho.

En heer levert hij wederom een album vol top rocksongs!

 

5 april 2023
In dit bericht:
Translate »