Lana Del Rey – Blue Banisters


Elizabeth Woolridge Grant weet op haar jonge leeftijd al in tentjes te zingen. Eerst onder de naam May Jailer en later onder de naam Lizzy Grant. Wanneer ze Lana Del Rey lekker vond klinken, neemt ze onder die naam in 2016 het nummer ‘Video Games’ op.

Dit jaar weet Lana del Rey twee albums op de markt te brengen. Het is een productie waar je aan kunt werken wanneer je de sociale media aan de kant legt. Het album Norman Fucking Rockwell kreeg de credits die het nodig had. Met Chemtrails over the Country Club, dat in maart uitkwam, werd in Nederland wel een succes en dit is het vervolg hierop.

Oude tijden herleven

Met een sound uit de oude tijd komt ‘If You Lay Down With Me’ goed uit de verf. Toch zijn de intense songs als ‘Beautiful’, ‘Violets for Roses’ en het titelstuk erg mooi en past het beter bij Del Ray. Met haar prachtige stem weet ze je te betoveren met de rustgevende songs. Het Arcadia mag dan prima doorgaan als popsong en met Miles Kane weet ze het zweverige Dealer te produceren. Leuk voor de singles, maar de kracht van haar album zit meer in het geheel.

Amy Winehouse

Het gevoel bekruipt me dat ze meer de richting van Amy Winehouse op gaat. Inclusief de teksten waarbij ze niet schuwt om wat van andere mensen te zeggen. 

4 november 2021
In dit bericht:
Translate »