Wanneer enig bandlid Kurt Wagner zijn nieuw album van de Amerikaanse ‘band’ Lambchop gaat inspelen, lijkt het alsof de man zoekende is. Het is inmiddels zijn 16de album en dit album is dan ook erg divers.

Met een mix van jazz in ‘Whatever Mortal’ en het elektronische space sound van ‘A Major Minor Drag’. De uitersten weet Wagner maar al te graag op te zoeken. Al is de rode draad toch zijn zorg op de wereld. Nee, de man kiest niet voor een luchtig muzikale omlijsting. Zijn zoektocht naar de mogelijkheden van geluid staat centraal. Vooral de elektronica staat centraal.

De link naar ‘Dylan at the Mousetrap’ en het Nick Cave georiënteerde ‘Every Child Begins The World Again’ brengt de discussie naar de reïncarnatie en het leven na de dood. Het zijn de zwaardere levensthema’ s die Wagner op dit album  aan de kaak wil stellen, maar ook het racisme dat een in US een belangrijk maatschappelijke plek in neemt, schuwt de man niet.

Het is daarom juist een bijzonder album, met groot diversiteit in de muziek. Erg duister en gelijk ook weer tot overdenking waardig. 

2 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »