Lalu – Paint The Sky


De progrock act uit Frankrijk Lulu kent Vivien Lalu als toetsenist die de band al bijna 10 jaar runt. De zoon van Noelle van de band Polene, weet met Damian Wilson op vocalen, Jelly Cardarelli op drumes en Joop Wolters voor gitaar en bas partijen weet Lalu zijn composities tot een mooi geheel te brengen.

De band bestaat uit een gelegenheidsband van vaste mensen uit diverse progrock bands. Zet de bijdrage van Jens Johansson (Stratovarius), Jordan Rudess (Dream Theater) Marco Slogli, peter Wildoer (beide James Labrie solo) dan heb je al een aardig aantal gerenommeerde muzikanten.

Progrock YES

Het album mag er dan ook zijn. Daar waar we de sound van Yes terug horen in Reset to Present  komt het veelvuldig voor dat het de kwaliteit van Yes wordt benaderd. Voor het titelstuk weet Steve Walsh nog een solo te presenteren en in de replay aan het eind van het album horen we Simon Philips terug op het bijna 8 minuten durende tweede deel van het titelstuk. Het album is dan ook een album dat je van a tot z moet beluisteren. De muziek trekt je in het album als een Alice in Wonderland. De heerlijke variaties in de songs van ‘Emotionalised’, ‘The Chosen Ones’ of het 7 minuten durende ‘We Are Strong’.

Een heerlijk album voor alle mensen die progrock een warm hart toedragen. 

23 januari 2022
In dit bericht:
Translate »