L.A.Guns – Checkered Past


De rockband L.A. Guns van Tricii Guns en Phil Lewis weet wederom weer een heerlijk rockalbum te maken. De eeuwig durende wens dat Guns weer eens bij Guns & Roses gaat spelen is voor de oprichter ver weg. Wel weet deze band de classic rock ballen te geven en dat is nu ook weer gelukt.

80’s rock

Met hier en daar een vleugje blues is er vooral weer ouderwets sleazy. De band weet met ‘Cannonball’ het geheel weer aan het rollen te krijgen. Lekkere drive en heerlijke gitaarriffjes in ‘Better Than You’ en ‘Dog’ maakt niet  dat ze iets nieuws maken, maar wel dat ze de rock zo spelen als het in de 80s hoorde. Met een ballad ‘If It’s Over Now’ en het uitdagende ‘Let You Down’ laat men zien dat L.A. Guns nog steeds een rockact is wat kwaliteit en diversiteit kan bieden.
Het is allemaal niets nieuws onder de horizon, maar de stem van Phil Lewis is er een die gegoten in de rocksound past. De laatste songs ‘That Ain’t Why’ geeft de vertrouwde gitaarsound van de 80’s met hier en daar een koebel in de drums. Om met het logge ‘Physical Itch’ af te sluiten.

LA Guns vs Guns & Roses

Ja, we worden allemaal ouder, maar dat wil niet zeggen dat ze het niet meer kunnen. Dat bewijst L.A. Guns weder om op plaat als live.
Dat is bij de Guns & Roses geen garantie. 

24 november 2021
In dit bericht:
Translate »