De Amerikaanse glamrockers L.A. Guns met Tracii Guns en zanger Phil Lewis weten al sinds de jaren 80 de sleaze rock sound door de speakers te laten klinken. Inmiddels is er een hele rits muzikanten geweest die in deze band van de Guns (zonder Axel Rose) hebben gespeeld. Zelfs drummer Steve Riley heeft een deel van de band meegenomen naar zijn eigen Guns.

Toch weet de band regelmatig prima albums te produceren. Inmiddels is Faster Pussycat gitarist Ace Von Johnson alweer ruim 5 jaar in de band. Het album Black Diamonds zal wellicht gelinkt zijn aan het zwarte haar van de heren in combinatie met het nummer ‘Diamonds’ . Lekker loom en pakkend nadat  het vertrouwde rockgeluid met ‘You Betray’ en ‘Wrong About You’  de revue heeft gepasseerd. Met een post punk sound van ‘Babylon’ en ‘Shame’ horen we de band rauw in de klanken. Met wat rock and roll met mondharmonica laat de band de songs swingen.
Toch zijn de juweeltjes van deze act vaak de akoestische of melodieuze songs . Voor dit album geldt het voor ‘Gonna Lose’ en het het stevigere ‘Crying’.

Het 14de  album van de band is niet helemaal hun beste album, maar ook zeker niet de slechtste.

18 april 2023
In dit bericht:
Translate »