Luke Andrew Edwards, oftewel L.A. Edwards. De multie-instrumentalist is met Lucinda Williams en The White Buffalo op tournee geweest en staat nu met zijn eigen band op eigen benen. Het resultaat is dat er een nieuw album ligt en een tour dat door Nederland reist.

Samen met Ryan Hadlock (Vance Joy en Lumineers producer) dook de band de studio in voor het recente album. Hier heeft Edwards veel van geleerd en probeert het nu zelf. Het resultaat mag er zeker zijn. De dampende rocksound weet de man men zijn broers Luke, Jerry en Joy tot heerlijke songs te brengen.

Het recente album Blessing From Home krijgt de band bijval van Tom Petty’s Heartbreakers leden. Nu horen we het terug in de songs. Songs die wat steviger in het jasje zitten zoals ‘The Lucky One’, ‘Now you Know’ en ‘Surrender’. Het album is daardoor juist volwassener geworden dan de vorige albums. De folk sound is er wat uitgehaald en vervangen met elektrische gitaren met power- en rock accoorden.
Wanneer je alle instrumenten verder weglaat krijg je met ‘Stick To You’ de Britse singer-songwriters klanken. Daar waar het lijkt alsof de band uit een moeilijke periode komt wil men nu aansluiten bij het grote werk. Terwijl de songs was gedegen zijn rockt het lekker als een US indie rockband.

30 januari 2023
In dit bericht:
Translate »