Wanneer we Stevie Wonder met Ub40 en Bob Marley en daarbij een vleugje gitaarrock a la Peppers geven, komen we in de buurt van de bijzonder klanken van L.A.B. De band uit Nieuw Zeeland is een van de meest populaire bands van het land. Afgelopen jaar stond de band in Paradiso de sterren van de hemel te spelen. Toch willen we deze band wederom even onder de aandacht brengen.

Het album Introducing is een mooie manier om deze band te leren kennen. Met een pakkende opener ‘Ain’t No Use’ waar een heerlijke Stevie Wonder vibe in zit. Het is een van de songs van deze introducing album. Met een compilatie van de afgelopen 5 albums weet de band op LOOP label zich te introduceren in Europa.
De songs zijn smooth en lekker in het gehoor liggend. Het is ook niet gek dat dit album in de aanloop van de zomerdagen in Nieuw-Zeeland naar de bovenste regionen in de hitlijst klimt.
Daar waar LAB zelf niet direct aan titels voor hun albums doet zien we dat songs op dit album zijn van LAB tot LAB V.

Het nieuwe album VI zal spoedig gaan verschijnen en dan is dit een heerlijk album om de band te leren kennen. Met heerlijk luchtige klanken van ‘In The Air’ tot de R&B flow van ‘Yes I Do’. Hier horen we de verbinding van Reggae en Disco waar uiteindelijk de bakermat voor de R&B is.

Met de heerlijke pure reggae van ‘Why Oh Why’ waar het woord van Bob  Marley centraal staat.. Love. Het tweede deel van het album kent meer de reggae stijl. Met ‘No Roots’ en ‘Mr Reggae’ horen de kwaliteit van deze band. Het nieuwe album zal weer een brok reggae energy brengen.

We kijken er al naar uit  en hopelijk gaat deze band deze zomer helemaal doorbreken!

2 februari 2024
In dit bericht:
Translate »