Kylie Minogue – DISCO: Guest List Edition


In 2020 was daar het album Disco van de toenmalige 52-jarig Kylie Minogue. Het was het 15e! album van de Australische popdiva Kylie vol met dansbare popmuziek. Nu, een jaar later verschijn er een nieuwe, uitgebreide editie met nieuwe tracks plus een aantal remixen. In Nederland is Kylie misschien niet die wereldster, maar buiten onze landsgrenzen is ze dat zeker. De verkocht meer dan 80 miljoen! albums en in 2019 stond ze zelfs als headliner op het prestigieuze Glastonbury festival. Een jaar na het uitkomen van DISCO is er dus een nieuwe release, ‘DISCO: Guest List Edition’, dat ook nieuwe nummers bevat die zijn opgenomen met onder andere discolegende Gloria Gaynor en de Britse popsensatie Jessie Ware.

“Grown-up-Disco”

Met DISCO pakte Kylie vorig jaar dus weer terug naar die toch wel vertrouwde sound; aangename, laagdrempelige danspop waarbij het lastig stil zitten is. De inspiratie voor dit album kwam voort uit de overlevering van de legendarische club Studio 54 in New York en met dit album probeerde Kylie die alom geroemde sfeer te benaderen. Gelikte, catchy songs zoals opener ‘Magic’, de single ‘Say Something’ en ‘Miss A Thing’ klonken herkenbaar en op deze nieuwe release horen we dus nieuwe tracks als ‘Till You Love Somebody’, ‘Hey Lonely’ en ‘Fine Wine’ (met een sample van Donna Summer’s ‘Bad Girls’). Maar daar blijft het niet bij want op deze editie vinden we dus ook de nummers die de Australische met andere artiesten opnam. ‘A Second To Midnight’ (met Years & Years), ‘Kiss Of Life’ (met Jessie Ware) en natuurlijk het groovy ‘Can’t Stop Writing Songs About You’ waar we Gloria Gaynor horen! Op deze 2-CD versie krijgen we als toegift dan ook nog een 7-tal remixen waaronder ‘Real Groove’ waar we Dua Lipa horen.

Eindoordeel DISCO

De originele eerste versie van dit album piekte op plaats 11 van de albumcharts in Nederland zonder dat het echt grote hits voorbracht. ‘DISCO: Guest List Edition’ is zeker een aanrader voor een kennismaking met de Australische diva maar ook zeker voor de fans vanwege alle extra’s. Dit album is verkrijgbaar in verschillende versies en dragers. Op naar de lichtgevende dansvloer en glitterballen. Veel luisterplezier! 

23 november 2021
In dit bericht:
Translate »