Met een prachtige song ‘Bewitched Reruns’ leert de Amerikaanse singer-songwriter Kristin Hersh terug. De zangeres kwam uit de band Throwing Muses waar ze de alternatieve rocksound produceerde. Haar solo werk kent een meer ingetogen genre. Hier hoor je de akoestische gitaren met violen cello’s en mooie liedjes vol drama.

Het nieuwe album van Hersh is al even herkenbaar en prachtig. De dromerige sound en de teksten zijn weer vol zwarte humor en soms kent het een serieus karakter. ‘Ms Haha’,  de mooie single ‘Dadelion’ en ‘Constance Street’ met een uitdagende elektronische baslijn zijn allemaal even pakkend. Toch zijn ze ook allemaal heel verschillend.  Van pakkende akoestische gitaren naar meer experimentele stukjes binnen een song. Zware cello’s die al dansend door ‘Thank You Corner Blight’ gaan deinen en zo in ‘St. Valentines Day Massacre’ rollen. Het laatste nummer kent al een donkere sound en de titel past geheel bij het nummer.
Het lichte gitaarspel van ‘Eyeshine’ doet het album uit de donkere krochten halen. Al meedeinend  ga je van het ene donkere verhaal naar het volgende. Tot je aan het eind in de ‘Tunnels’ beland.

Het is dan ook een mooi en divers album, maar o zo herkenbaar Hersh. De fans krijgen dan ook meer dan ze mochten hopen en was het zeker het wachten waard.

13 september 2023
In dit bericht:
Translate »