Wanneer de film A Star Is Born in de bioscoop verschijnt zijn ver veel mensen die even terug denken in de tijd. De herinnering van deze film met Barbera Streisand had hetzelfde effect als de uitvoering met Lady Gaga. Haar tegenspeler was toen Kris Kristofferson. De country hunk van toen. De man die grote hits scoorde als ‘Why Me’ en ‘Me and Bobby McGee’ dat Janis Jolin vertolkte.

De Amerikaanse country man Kris Kristofferson weet het podium al sinds 1966 onveilig te maken. Hij hoort in de lijn van Johnny Cash, Willy Nelson en Dolly Parton. De man heeft meer films gemaakt dan albums en zijn laatste wat Blaze uit 2018.

Met dit live album komen de old country classics terug. Met de onvervalste countryrock dat doet denken aan de man, John Norman Howard van A Star Is Born. Alleen weet deze man wel zijn jaren te vullen met muziek en wordt het niet afgedankt. Met songs als ‘The Pilgrim’, ‘Sunday Morning Coming Down’ of het ‘Same Old Song’ weet de Kristofferson met zijn band het publiek in beweging te krijgen. Het album komt van de To The Bone Tour. Zijn scheiding van Rita Coolidge bracht een album vol  dramatische scheiding songs als het ‘Nobody Loves Anybody Anymore’. Live is het niet allemaal even zuiver maar wel zo puur.

Het is dan ook een mooi document van deze good old country man en hopelijk wordt hij net zo geëerd als Willy Nelson en Johnny Cash.  Met zijn beste band met Billy Swan, Donnie Fritts en Stehen Bruton weet hij de onvervalste country heerlijk weer te geven.
 

21 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »