De metal band Korn (met omgedraaide R) bestaat inmiddels alweer 30 jaar. Na een serie bandwisselingen, die vooral om de drummers gaan, weet de basis van de band al jaren de podia onveilig te maken. Zware groove in bas en drums, lager stelde gitaren en de ruwe stem dat met een mix van hiphop en overrated rap zich tot een modernere metal sound wist te maken. Kortom de heren zijn met Linkin’Park, Incubus en Stone Temple Pilots de grondleggers van de NU Metal en scoorden vooral met het derde album Follow The Leader en ‘Freak On A Leach’een grote hit.

Het recente album Requiem van vorig jaar mag voor mij dan ook gerust in de jaarlijstje van 2022 staan. Het is als een wederopstanding van de band, al werd het niet door iedereen opgepakt. Of het nu is omdat ze van label zijn veranderd, geen idee.

Het album krijgt een reprise door Requiem Mass, waar 5 live songs staan. Het heerlijke ‘Start The Healing’ en ‘Let The Dark Do The Rest’ staan er tenminste op. Het zijn de 5 songs die in de huidige setlijst staan. Daarnaast staan ‘Lost in The Grandeur’, ‘Hopeless and Beaten’ en ‘Worst is On It’s Way’ eveneens op de setlist van dit album.  De band geeft hierin aan dat het nog steeds een top live act is.
Een must see voor de metal heads.

Voor de deluxe versie van het album is het studio album (met maar 9 songs) er aan toegevoegd. Het geheel is dan ook een heerlijk pakketje Best of Nu-Korn !

 

4 februari 2023
In dit bericht:
Translate »