De Ierse band Kodaline weet al enige jaren prachtige albums te maken.  De band is vooral in Schotland en hun eigen land enorm populair. Al kennen wij de band vooral van het ‘High Hopes’ en ‘All I Want’.

De band weet met dit live album alle hits te bundelen en de gemiste juweeltjes alsnog voor de luisteraar te spelen. Wanneer de band in Dublin met het ‘Wherever You Are’ de show aftrapt hebben ze het publiek al in de zak. Het is akoestisch en kent vooral een ontspannen sfeer. Met het ‘Ready’ en het ingetogen ‘Brother’  bouwt de band de hitlijst op. Met een verrassende wending om Michael Jackson Billie Jean erin te gooien, is de vraag of dit een tribute aan Jackson of Chris Cornell is. De laatste wist ook een rustige versie van deze hit te maken. Kodaline weet hier weer een eigen wending aan te geven met strijkers en mooie vocalen. Het is het visitekaartje van de band en deze tour. De songs komen misschien nog beter uit de verf dan het origineel.

Het debuut met de single ‘High Hopes’ werd tien jaar geleden al een grote hit. Deze versie zou zo in de voetsporen van het origineel kunnen gaan. Al weet de band de Ierse helden van The Pogues te eren met een stukje ‘Dirty Old Town’ en de kleine versie van het soul nummer van Sam Cookes ‘Bring It On Home To Me’ wat men hier met het publiek tot een mooie versie brengt. In Nederland is hun grootste hit ‘All I Want’ wat men hier als ruim 8 minuten durende afsluiter heeft gebruikt.

Kodaline is woensdag 23 november te zien in Paradiso te Amsterdam. 

10 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »