Klone is een Franse alternatieve rockband en bestaat uit Yann Ligner op zang, Guillaume Bernard en Aldrick Guadagnimo op gitaar, Enzo Alfano op basgitaar en Morgan Berthet op drums. Ze hebben een aantal albums en EP’s uitgebracht, maar hun album Le Grand Voyage uit 2019 heeft ze letterlijk verder gebracht in hun reis. Sindsdien hebben ze getourd met bands als Leprous en Pain Of Salvation en hebben ze op festivals gestaan als Hellfest, Motocultor, Prog Power USA, Midsummer Prog en Cruise To The Edge. Laten we kijken waar hun nieuwe album Meanwhile ze gaat brengen.

Opener ‘Within reach’ was de eerste single. Het heeft een atmosferische intro en het nummer bouwt mooi op. Het heeft een catchy melodie, maar tegelijkertijd is het ook heel slepend. Halverwege wordt ‘Within reach’ heavier en komen de progressieve elementen duidelijk naar voren. Het vervolg ‘Blink of an eye’ begint een stuk rustiger. Het gebruik van de saxofoon maakt de melodie heel interessant. ‘Bystander’ begint luchtiger, maar krijgt een diepere lading door emotionelere zang en intense, zware riffs. ‘Scarcity’ is melodisch en atmosferisch met intrigerende zang evenals ‘Elusive’. ‘Apnea’ is relaxed en toegankelijk. Halverwege wordt het progressiever. ‘The unknown’ is weer wat zwaarder en heeft een heel interessante gitaarsolo tegen het einde. Bij ‘Night and day’ wordt je helemaal meegenomen in de melodie en zang. Het wordt steeds heavier en intenser. ‘Disobedience’ is een mooie combinatie van rock- en metalelementen. De afsluiter is het gelijknamige ‘Meanwhile’. Het is het langste, meest epische en progressieve nummer geworden. Het bevat allerlei mooie loops en wendingen.

De nummers vormen een geheel, maar hebben elk hun eigen interessante elementen, zowel muzikaal als vocaal gezien. Ligner heeft een heel goede stem, met een groot bereik, die goed bij de muziek past. Meanwhile is een goed album geworden waar zowel rock- als progressieve metalliefhebbers heel blij van worden.

Te zien in Nederland

3 maart in 013 te Tilburg als support van Devin Townsend.

7 februari 2023
In dit bericht:
Translate »