Het is de voormalige gitarist K.K. Downing van Judas Priest die zijn eigen solo route neemt. Downing verliet de metal band in 2011. Het idee was dat Judas Priest na het Nostradamus album een afscheidstour gingen doen en daarna was het einde van The Priest.

Niets bleek minder waar, en Glenn Tipton vroeg zanger Rob Halford voor een vervolg. Downing bedankte en Ritchie Falkner werd zijn vervanger.

Het bleef stil rond Downing tot het weer ging kriebelen en start 10 jaar later zijn band KK Priest met ooit vervangend Priest zanger Tim Ripper Owens. De ooit Priest drummer Les Blinks werd gebeld en met sessie muzikant Tony Newton werd er snel een nieuw alternatief voor The Priest gemaakt, KK Priest.

Muzikaal is er niets op aan te merken. De band weet met  Sermons of the Sinner een goede start te maken en dan is The Sinner Rides Again een logisch vervolg.
Metalfans weten dat Tipton en Downing de best opelkaar ingespeelde gitaristen waren en dan mis je hier toch iets, wat Judas Priest redelijk opgelost heeft. Na een lekkere opening van ‘Sons Of The Sinner’ een heerlijk donker geluid van ‘Keeper of the Graves’ en ‘Wish Away Your Sins’ heeft de band de lijn gevonden waarin men moet varen. Het ad-hoc gebeuren is nu beter in balans.

Met Mills als extra gitarist en een nieuwe drummer weet de band beter over te komen.Al blijft Owen de schreeuw in zijn stem te veel houden, daar waar Halford zijn klanken helder de hoogte in weet te brengen.

Prima metal album en live is het zeker ook de moeite waard om te bekijken.

 

18 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »