KISS – Off The Soundboard II Virginia Beach 2004


De Amerikaanse glamrockers KISS proberen al twee jaar een einde te maken aan hun Road Tour. Maar de covid laat de tour uitstellen en de heren worden er niet jonger op. Daarentegen is de energie nog steeds optimaal.  

KISS fans over de hele wereld zien graag de originele bezetting met Ace Frehley en Peter Chris terug, maar of dat ook een muzikale verbetering is, is de vraag. Nu weet de band met Tommy Thayer en Eric Singer 20 jaar het podium te bestormen, al blijven de albums met nieuwe muziek achter.

Een kluis vol live opname

Daarom maar een nieuwe kluis openen, de soundboard live opnamen die nog interessant zijn voor de fans. Zo verscheen er eerder TOKYO 2001 en is er nu een goede versie van de Rock the Nation tour USA 2004. Het gaat hier om de show van Virginia Beach. Een prima live registratie. Natuurlijk komen de basis songs ‘Love Gun’, Lick It Up’, ‘Deuce’, ‘Shout It Out Loud’ en ‘I Was Made For Lovin’ You’ op dit album terug. Voor de fans zijn de songs ‘Tears Are Falling’, ‘Unholy’ en ‘God Gave Rock And Roll To You II’ de songs waar het om draait. Omdat KISS deze songs weinig op de live set heeft gespeeld. Het is altijd mooi om de oude songs als ‘Making Love’ en ‘Got To Choose’ op de setlijst te zien en zo op dit album te krijgen.

Classics en nieuwe live versies

Het rock anthem ‘Rock and Roll All Nite’ is de standaard afsluiter en dat geldt ook voor dit album. Het zou mooi zijn wanneer er een album of show komt waarop meer minder reguliere live songs staan die men wel op de te dure kruise spelen maar niet in de reguliere shows. Dit is een prima zoethoudertje voor de KISS fans.  

11 maart 2022
In dit bericht:
Translate »