The End of the Road Tour is nog running en gaat na Europa en Australië naar het thuisland Amerika. De gemaskerde band weet hun oude bootlegs en bijzondere tapes op te poetsen. Het resultaat is geen bootlegserie maar the Soundboard serie.

Er mag door de jaren heen veel over KISS zijn gezegd, maar het is een van de meest invloedrijke bands vanaf de jaren 70 geweest. Dat geldt niet alleen voor de show maar muzikaal was dit ook sterker dan dat met ten tijde deed geloven.

De hoogtijdagen van KISS waren de jaren 75 tot 79. Dit album is dan ook een opname dat we later voor ALIVE II terug zullen horen. Het album komt van dezelfde tour dat een van meest  indrukwekkende tours waren van die tijd. Ter vergelijking als Rammstein nu, al komt hun vuurwerk spektakel van de tijd dat men met KISS tourde.

Dit album is vooral puur in de basis en soms feller dan op Alive II. Met songs die we in The End of The Road tour missen zoals het ‘Ladies Room’, I Want You en Christeen 16. Maar ook zijn de echte krakers als Shock Me met Ace Frehley en hun grootste hit in USA Beth, gezongen door Peter Chris hier terug te vinden. Tevens wordt Let Me Go Rock and Roll als een niet eerder uitgebrachte versie gepresenteerd, al kennen we dit nummer  ook van Alive I.

En de band weet een heerlijke sound en een lekkere sfeer te brengen. Vol energie en songs die tot de dag van vandaag bij vele rock en KISS fans in het hoofd gegrift staan.

De collectie kent geen mooie hoezen of gekkigheden. Het is vooral een kartonnen hoes met albums erin. Deze collectie kent natuurlijk een bijzondere uitgave van de kleuren die de KISS leden vanaf de solo albums dragen. Na groen en rood is het dit keer paars, de kleur van zanger Paul Stanley. 

10 september 2022
In dit bericht:
Translate »