KISS – KISS Of The Soundboard: Live At Donington


Het was een legendarische show in 1996. De Amerikaanse rockact KISS neemt voor het eerst de oversteek naar Europa om weer met de show en maskers in originele bezetting op te treden. Het was een dag waarbij Sepultura door een ongeluk van zanger Max Cavelera zijn zoon was verongelukt en speelde men halfstok (backdrop) en nam zijn broer Igor de zangpartijen voor zijn rekening.

Het was de dag dat het een feest werd wanneer het KISS doek voor aan het podium hing en 80.000 bezoekers de klassieke woorden You Wanted The Best You’ve Got The Best, The Hottest Band Of The World ….uitsprak.

Het was de eerste keer dat Ace Frehley zijn solo’s over het veld liet galmen en de classic songs van toen weer luidkeels werd meegezongen. Generaties kennen deze songs. Niet van de hits, maar omdat ze rockklassiekers zijn. Dat men begint met hun eerste song ‘Deuce’ de set aftrapt. ‘Detroit Rock City’, ‘Calling Dr. Love’ en Ace Frehley zingt mee met zijn ‘Gold Gin’, gaan erin als koek.

Het was voor veel mensen de eerste keer dat ze de KISS show met al het vuurwerk, vuurspuwen van Gene Simmons na ‘Firehouse’, bloed spuwen boven OP het podium(15m hoog) of het feestje van ‘Rock and Roll All Nite’ beleven. Nee, geen hits als ‘Beth’,  ‘I Was Made’ , ‘Shandi’ of ‘Sure Know Something’. Maar wel ‘Shock Me’ met Ace Frehley en ‘Black Diamond’ met Peter Criss. Niet allemaal even vlekkeloos gespeeld of gezongen maar wel indrukwekkend genoeg wanneer je er naar staat te kijken.

Dat zal wederom zijn wanneer KISS komende maand Nederland zal aandoen in Ziggo Dome. The End of the Road tour – Europa kent zijn einde in Amsterdam. Dat is al even historisch genoeg om er bij te zijn, als deze eerste reünie trip naar Europa in 1996.

 

11 juni 2022
In dit bericht:
Translate »